Restauratie

Een beschadigde of gescheurde muur kan vergaande consequenties hebben. Wanneer deze schade niet tijdig en professioneel hersteld wordt, kan een woning of gebouw ernstig verzwakken. Maar ook andere consequenties, zoals verzakking of vochtproblemen, kunnen veel hinder en uiteindelijk hoge kosten opleveren. Bovendien ziet een gevel vol scheuren er niet mooi uit, en dan spreken we nog niet eens over de waardevermindering!

Wij zijn gespecialiseerd in het restaureren van monumentale panden met het behoud van het historisch karakter.

Reparatiemogelijkheden

Voor het repareren van schade aan metselwerk zijn een aantal reparatiemethoden mogelijk.

Methode 1: Het uithakken/boren van de kapotte stenen om vervolgens de nieuwe stenen er in te metselen. Hierbij is de keuze van de juiste steen belangrijk. Dit omdat de toegepaste exemplaren veelal niet meer leverbaar zijn. Voegbedrijf Burgering zorgt middels zijn netwerk van leveranciers dat de juiste steen terug geplaatst wordt.

Methode 2: Het opnieuw modelleren van beschadigde stenen. Hierbij worden kapotte stenen met een op kleur en structuur aangepaste reparatiemortel gerepareerd. Wanneer dit deskundig gebeurt zien de stenen er weer als nieuw uit met een lange levensduur voor de boeg.

Het vervangen van voegwerk begint met het zorgvuldig uithakken en/of slijpen van de voegen. Het uithakken van het voegwerk wordt gedaan met hakhamers op lucht of door middel van inslijpen. Op deze manier worden beschadigingen aan de stenen van de gevel voorkomen. Tevens wordt hiermee ook de gewenste diepte gehaald voor een goede hechting van de voeg.

Burgering Barneveld Burgering Barneveld Burgering Barneveld Burgering Barneveld Burgering Barneveld Burgering Barneveld

Klik op de foto's voor een groter formaat

Webdesign door: Plan Twee