Gevelrestauratie

Gevelrestauratie

Zelfs het allerbeste voegwerk zal niet bestand zijn tegen de invloed van de tand des tijds. Regelmatig onderhoud is dan ook noodzakelijk om nog generaties lang plezier van je woning of bedrijfspand te kunnen hebben.

Een beschadigde of gescheurde muur kan vergaande consequenties hebben. Wanneer deze schade niet tijdig en professioneel wordt hersteld, kan een woning of gebouw ernstig verzwakken. Maar ook andere consequenties, zoals verzakking of vochtproblemen, kunnen veel hinder en uiteindelijk hoge kosten opleveren. Bovendien ziet een gevel vol scheuren er niet mooi uit, en dan spreken we nog niet eens over de waardevermindering!

Wij dragen er graag aan bij om monumentale panden hun bijzondere karakter te laten behouden. Bij de restauratie van oude/monumentale panden werken wij met hydraulische kalk die we op kleur brengen. In Gelderland hebben we sinds 1964 al op menig historisch gebouw ons visitekaartje mogen achterlaten, maar ook in steden als Amsterdam, Utrecht en Amersfoort zijn we steeds vaker aanwezig. Wij zijn gespecialiseerd in het restaureren van monumentale panden met het behoud van het historische karakter. Of dat nu een kerk in Barneveld is of een grachtenpand in Amsterdam, elk monument verdient het om in ere te worden hersteld.

Reparatiemogelijkheden

Schade aan het metselwerk hoeft niet te betekenen dat een gevel geen tweede leven gegund is. Er zijn verschillende reparatiemethoden mogelijk die ervoor zorgen dat een (monumentaal) pand in zijn oorspronkelijke vorm bewaard kan blijven.

Methode 1:
Het uithakken/boren van de kapotte stenen om vervolgens de nieuwe stenen er in te metselen.

Hierbij is de keuze van de juiste steen belangrijk. Dit omdat de toegepaste exemplaren veelal niet meer leverbaar zijn. Voegbedrijf Burgering beschikt echter over een netwerk van leveranciers om de juiste steen toch terug te kunnen plaatsen.

Methode 2:
Het opnieuw modelleren van beschadigde stenen.

Hierbij worden kapotte stenen met een op kleur en structuur aangepaste reparatiemortel gerepareerd. Wanneer dit deskundig gebeurt, zien de stenen er weer als nieuw uit met een lange levensduur voor de boeg.

Het vervangen van voegwerk begint met het zorgvuldig uithakken en/of slijpen van de voegen. Het uithakken van het voegwerk wordt gedaan met hakhamers op lucht of door middel van inslijpen. Op deze manier worden beschadigingen aan de stenen van de gevel voorkomen. Tevens wordt hiermee ook de gewenste diepte gehaald voor een goede hechting van de voeg. Bij monumentale panden reinigen wij met zo min mogelijk druk om de steen niet te beschadigen.

Kom in contact

Heb je vragen? Wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Schroom je dan vooral niet, en neem direct contact op.

Sebastiaan Burgering

Contact

Projecten

Wie wel eens door Barneveld en omstreken rijdt, kan ons eigenlijk niet gemist hebben. Je bent je er waarschijnlijk niet van bewust, maar de voegen van talloze woningen, boerderijen en bedrijfspanden worden al generaties lang door ons bedrijf verzorgd.

Erkend Leerbedrijf
Veldhoek 3  —  6741 MP Lunteren  —    —  info@burgeringvoegentegel.nl  —  0342 - 490 540  —  06 - 520 64 100