Voegwerk

Voegwerk

Wanneer heb je je eigen woning of bedrijfspand voor het laatst eens goed van buiten bekeken? Dat is waarschijnlijk een tijdje geleden, want meestal lopen we snel naar binnen als we thuis komen. En dat is eigenlijk jammer, want hoewel we binnen leven, is het de buitenzijde die ons droog en warm houdt en de uitstraling van het pand bepaalt. 

Bij Voegbedrijf Burgering weten we dat als geen ander. Sinds 1964 zijn we gespecialiseerd in gevelrenovatie en onderhoud. Sindsdien hebben we een aanzienlijke hoeveelheid kennis en ervaring vergaard bij het uitvoeren van uiteenlopende renovatie-, restauratie- en onderhoudsprojecten voor particulieren, aannemers en het bedrijfsleven. Met hun kennis van (snij)voegwerk, reinigingsmethoden en metselwerkherstel garanderen onze gemotiveerde werknemers dan ook een uitstekende kwaliteit van onze werkzaamheden.

Onze werkwijze

De voegen uitfrezen, de gevel reinigen, impregneren en opnieuw (snij-)voegen. Deze vier stappen in de werkwijze van Voegbedrijf Burgering zorgen ervoor dat je kostbaarste bezit er weer uit ziet als nieuw, minder vocht doorlaat en er weer jaren tegenaan kan. Dit geldt voor je woning of bedrijfspand, maar ook een aanbouw of tuinmuur zijn bij ons in vakkundige handen. Daarnaast zijn wij ook vakbekwaam in nieuwbouw.

De keuze voor de soort voeg is het werk van de vakman. Hij houdt rekening met de vochtbelasting van de gevel, de hardheid van de stenen en de gewenste uitstraling van het pand. Er zijn verschillende soorten voegen. Hierbij kan je denken aan:

Platvolvoeg

De voeg loopt gelijk aan de muur.

Doorgestreken voeg

Een voeg met een gladde afwerking omdat de specie nog eens extra in de voeg wordt gedrukt.

Verdiepte voeg

De voeg ligt dieper dan het zichtvlak van de steen.

Knipvoeg of (Monumentale) snijvoeg

Een voeg die iets uitsteekt boven het metselwerk. Deze voeg zorgt voor een statige gevel en komt veel voor bij grachtenpanden. Een uitstekende voeg die we vaak zien bij oude herenhuizen en monumentale panden.

Kom in contact

Heb je vragen? Wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Schroom je dan vooral niet, en neem direct contact op.

Sebastiaan Burgering

Contact

Projecten

Wie wel eens door Barneveld en omstreken rijdt, kan ons eigenlijk niet gemist hebben. Je bent je er waarschijnlijk niet van bewust, maar de voegen van talloze woningen, boerderijen en bedrijfspanden worden al generaties lang door ons bedrijf verzorgd.

Erkend Leerbedrijf
Veldhoek 3  —  6741 MP Lunteren  —    —  info@burgeringvoegentegel.nl  —  0342 - 490 540  —  06 - 520 64 100